Huisartsenpraktijk Broekhof

Privacy / AVG

AVG is de nieuwe wet voor privacy en persoonsgegevens. In verband met de wet op privacy verstrekken wij zonder schriftelijke toestemming geen informatie aan derden. Uitslagen en gezondheidsklachten worden niet aan de balie besproken. Daarom kunt u ook geen afspraak maken aan de balie. U dient zelf te bellen voor het maken van uw afspraken of voor het bespreken van labuitslagen en/of overige medische zaken.

LSP

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien. Zo krijgt hij een goed beeld van uw medische situatie en krijgt u de juiste zorg.

Zorgverleners maken daarom gebruik van een beveiligd netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners: de zorginfrastructuur van het LSP. Veel zorgverleners gebruiken het LSP voor regionale gegevensuitwisseling, terwijl sommige zorgverleners het netwerk in meerdere regio’s gebruiken. Via het LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij uw huisarts en apotheek. Deze kunt u afhalen bij de praktijk of downloaden op de website van VZVZ Het is via de website van VZVZ tevens mogelijk om uw toestemming online te regelen.

Meer informatie over het LSP kunt u vinden op de website van VZVZ of u kunt de folder van VZVZ afhalen bij de praktijk.